Over mij

Een enthousiaste en betrokken specialist.

Wat mij beweegt in het werken met mensen, is hen ondersteunen bij het leiden van hun leven, zoals zij dit wensen, en gewend zijn. Juist als je kwetsbaar wordt, of afhankelijk van anderen, juist dan wil je als mens gezien worden, en niet als hulpvrager, patiënt, of last. Ik word er gelukkig van om bij te dragen aan het levensgeluk van anderen, vooral wanneer dat niet (meer) vanzelfsprekend is.”

Altijd heb ik (1979) gewerkt in zorg en welzijn. Ik heb ruime ervaring in de ouderenzorg, als consulent van een verpleeghuis, casemanager dementie en beleidsmedewerker. Eerdere functies binnen de GGz en de gehandicaptenzorg, maken dat ik breed ben geschoold en ervaren in het mensenwerk.

Want daarin ligt mijn hart.

Dit doe ik door professionals en organisaties te coachen en te trainen in een goede bejegening en passende randvoorwaarden voor kwetsbare ouderen en mensen met dementie. Ook begeleid ik zelf ouderen en hun mantelzorgers als casemanager.

‘Van huis uit’ ben ik SPHer (sociaal pedagogische hulpverlening). Aanvullende opleidingen en scholingen hebben ervoor gezorgd dat ik een professionele kijk heb ontwikkeld en zowel beleidsmatig als mensgericht goed werk lever. Ik gebruik als basis de afgeronde cursussen NLP (neuro linguïstisch programmeren), motivationele gesprekstechnieken, de post-hbo opleiding casemanagement dementie en een managementopleiding (Post-HBO TH Rijswijk).. In 2017 heb ik Prince2 projectmanagement gehaald. Sinds 2020 ben ik werkzaam als coördinator van het Netwerk Dementie Bommelerwaard ‘s-Hertogenbosch e.o.