Adviseren

Een dementievriendelijke samenleving

Deze term duikt steeds meer op in de media. En uw bedrijf of organisatie wil hier wel meer van weten of u wilt hier al concrete stappen in zetten.

Hoe ben je als organisatie dementievriendelijk?

Graag spreek ik niet alleen over dementie, maar over alle kwetsbare ouderen, die door lichamelijke of geheugenproblemen, moeite krijgen om mee te draaien in de maatschappij. Dit is echter wel de wens van de meeste ouderen: mee blijven doen. Ookal gaat het niet meer zoals vroeger, door beperkte mobiliteit, slecht zien, of horen, of bijv. dementie. Ook de overheid stimuleert dat ouderen zo lang mogelijk thuis blijven wonen, en dat de samenleving deze kwetsbare ouderen omarmt.

Maatschappelijke taak

Als u vindt dat er voor uw bedrijf een maatschappelijke taak ligt, om hieraan eraan bij te dragen, dan kan ik u hierin adviseren en ondersteunen. Dit kan zowel op strategisch/beleidsniveau, als op operationeel/uitvoerend niveau.

Samen bouwen

Ik bied u de bouwstenen, de basis, aan waar een dementievriendelijk bedrijf aan voldoet. En ik begeleid het proces van het komen tot een beleid of concrete afspraken passend bij uw visie en bedrijfscultuur. Om te zorgen dat uw medewerkers alert blijven op de afspraken of handvatten, kan ik een borgingsplan met u opstellen, om blijvend te verbeteren.

Zie ook de informatie bij Coachen en Trainen.

Meer weten?

Via het contactformulier kunt u uw interesse kenbaar maken. We plannen dan vrijblijvend een oriënterend gesprek om uw vraag verder bespreken en voor een offerte.